Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Educació obre grups de 4t, 5è i 6è de Primària i 1r d’ESO a Badalona per encabir els alumnes del Col·legi Boix

ACN Badalona.-El Departament d’Educació ha obert un grup de 4t i un altre de 5è de Primària a l’Escola Bufalà, un de 6è a l’escola Les Ciències i un de […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Badalona.-El Departament d’Educació ha obert un grup de 4t i un altre de 5è de Primària a l’Escola Bufalà, un de 6è a l’escola Les Ciències i un de 1r d’ESO a l’Institut Isaac Albéniz per encabir l’alumnat del Col·legi Boix, que aquest estiu va anunciar sobtadament el seu tancament. La resta d’alumnes, des d’Infantil fins a 3r de Primària i de 2n a 4t d’ESO s’han matriculat en aquestes i altres escoles del barri que tenien places vacants. En la majoria dels casos s’han atès les primeres opcions de preinscripció, segons admeten les pròpies famílies. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha recordat aquest dimecres en roda de premsa que el Departament ja es va comprometre a obrir grups per garantir matriculacions en bloc si era necessari.

En la seva compareixença, Cambray ha tornat a lamentar la situació “inacceptable” provocada per l’escola Boix, que ha tancat d’un dia per l’altre tot i tenir concert amb Educació als cicles de Primària i Secundària. El centre justifica que sense el concert a Infantil, que s’ha retirat per la davallada d’alumnes, l’escola no era econòmicament viable.El conseller ha detallat que l’1 de setembre van anar al centre i van comprovar que no havia obert i poc després es van reunir amb totes les famílies. Aquestes han pogut formalitzar la inscripció i tenen plaça en la seva zona educativa. Educació estudia ara les accions jurídiques a emprendre per tal de demanar responsabilitats al centre per aquets tancament.