Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Educació demanarà deixar sense efecte les cautelars per poder retirar el finançament a les escoles que segreguen

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha avançat aquest dimarts que el departament demanarà deixar sense efecte les mesures cautelars ordenades pels tribunals que per ara mantenen el concert educatiu a les escoles que segreguen per sexe. En un article al diari ‘El Periódico’, Cambray ha apuntat que un cop es notifiqui de manera definitiva la sentència del Tribunal Constitucional que rebutja el recurs de Vox contra l’anomenada Llei Celaá, que avala la retirada d’aquests concerts, els serveis jurídics de la Generalitat actuaran de forma que es pugui retirar aquest finançament “tan aviat com es pugui”.

“Per què hem de destinar els diners de tots a un model d’escola en blanc i negre, reducte de l’educació catòlica més conservadora i que la ciència ha demostrat que ni afavoreix l’alumnat ni la societat on s’insereix?”, ha etzibat Cambray, que ha remarcat que ERC sempre ha intentat retirar aquests concerts però aquests centres sempre havien obtingut una “protecció judicial que acabava forçant la Generalitat a concedir-los de nou la subvenció pública”.

Publicitat

El TC, però, ha avalat ara la mesura quan ha rebutjat el recurs de Vox contra la Llei Celaá. El conseller ha recordat que quan Educació va comunicar als 10 centres que a Catalunya segregaven l’octubre del 2021 que els retiraria el concert si no es convertien en mixtos, n’hi va haver dos que van negar-s’hi i van recórrer als tribunals. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va forçar Educació a retornar-los el concert de forma cautelar. Els altres vuit centres van fer el mateix pas. “Una vegada i una altra, la justícia s’entestava a avalar una fórmula pedagògica ancorada en altres temps”, s’ha queixat.

El següent pas, ha continuat, va ser incorporar la prohibició de segregar per gènere a una llei orgànica educativa estatal, i tot i així Vox va recórrer la mesura, “la força més retrògrada de tot l’arc parlamentari, que viu encara en un país i en una escola en blanc i negre”.

El conseller ha defensat que l’escola “ha de ser com la vida: mixta, diversa, plural, en color, un exercici en petit de ciutadania”, i ha criticat que l’escola que segrega per sexe “alimenta els prejudicis de gènere i el sexisme i ni tan sols afavoreix els resultats acadèmics com pregonaven els seus defensors”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió