Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Dues morts per coronavirus a la residència d’avis de Tona

ACN Tona.-Una dona ha mort aquest dimecres al migdia per coronavirus a la residència Prat de Tona i una altra ho va fer per la mateixa raó “amb tota probabilitat” […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Tona.-Una dona ha mort aquest dimecres al migdia per coronavirus a la residència Prat de Tona i una altra ho va fer per la mateixa raó “amb tota probabilitat” el dia 29, segons ha explicat a l’ACN l’alcalde de la localitat, Amadeu Llompart. Hi ha entre 10 i 15 usuaris aïllats per la covid-19. Ara, la Generalitat es planteja intervenir l’equipament per la manca de personal i perquè es troba en “una situació límit”. De moment, l’empresa que gestiona la residència ha incorporat una nova directora pel suplir la baixa de la titular, afectada per coronavirus. En les darreres hores també s’hauria incorporat nou personal per intentar reconduir una situació límit al centre, amb bona part del personal de baixa o bé aïllat als seus domicilis.

(S’afegeix una segona mort per coronavirus a la residència)L’equip assistencial està format per 36 professionals que tenen cura d’una cinquantena de residents, però el brot de coronavirus ha fet que la majoria estigui confinat a casa seva. L’Ajuntament ha fet una crida per demanar voluntaris.”Dels 32 treballadors, n’han quedat dos i aquest factor ha obligat a reorganitzar-ho tot”, detalla Lleopart. L’alcalde demana ara que es faci una coordinació “clara i segura” del personal voluntari que s’ha ofert per treballar al centre i que es continuï reforçant la plantilla amb noves incorporacions.