Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Demanen presó per a un home acusat de quedar-se amb 130.000 euros que una empresa li va transferir per error

ACN Lleida.-La Fiscalia demana 4 anys i 9 mesos de presó a un veí de Peníscola (Castelló) acusat d’haver-se quedat amb 130.000 euros que una empresa de Montsó va ingressar […]

Agències 12/03/2021

ACN Lleida.-La Fiscalia demana 4 anys i 9 mesos de presó a un veí de Peníscola (Castelló) acusat d’haver-se quedat amb 130.000 euros que una empresa de Montsó va ingressar “per error” al seu compte. Segons el ministeri públic, quan l’home es va adonar que li havien ingressat uns diners que no eren seus els va transferir a diversos comptes el mateix dia abans que es cancel·lés l’operació. A més, segons la denúncia, l’home ja s’havia quedat anteriorment 1.195 euros que aquesta empresa li va pagar per anticipat perquè li revisés unes grues, una feina que no va fer. Els fets van passar al 2017. El ministeri públic l’acusa per estafa i apropiació indeguda i demana que retorni els 131.195 euros. El judici es farà a l’Audiència de Lleida el 18 de març.

Segons la Fiscalia, quan l’home va cobrar els 1.195 euros, l’empresa de l’acusat era insolvent i estava inactiva i per tant va ocultar a l’empresa contractant que no duia a terme cap activitat. Així, es va quedar els diners i no va arribar a fer la feina mai. “Per a més desgràcia”, recull l’escrit de Fiscalia, tres mesos després, l’empresa de Montsó va ingressar “per error” al compte bancari de l’acusat 130.000 euros, quan el que volia fer era transferir-los a un altre compte seu.L’home, segons l’acusació, es va adonar de l’error i va decidir transferir aquests diners, “que no eren seus”, a d’altres comptes al seu nom- Ho va fer amb molta rapidesa, el mateix dia, i quan l’empresa va voler corregir l’error, el banc ja no va poder anul·lar l’operació perquè el compte de l’acusat estava buit.A més de la pena d’1 any i 9 mesos de presó pel delicte d’estafa i 3 anys més pel d’apropiació indeguda, la Fiscalia demana també que s’imposi a l’acusat a una multa de 2.700 euros i que torni els diners a l’empresa.El judici es farà a l’Audiència de Lleida el 18 de març, després que s’ajornés al febrer perquè l’acusat havia de ser pare.