Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Consum ha rebut queixes sobre abusos en farmàcies i ha contactat amb el Col·legi de Farmacèutics perquè hi actuï

ACN Barcelona.-La directora de l’Agència Catalana de Consum, Bet Abad, ha explicat que en els últims dies han rebut queixes sobre abusos en els preus d’alguns productes a les farmàcies, […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-La directora de l’Agència Catalana de Consum, Bet Abad, ha explicat que en els últims dies han rebut queixes sobre abusos en els preus d’alguns productes a les farmàcies, i per això l’agència va contactar amb el Col·legi de Farmacèutics perquè hi actués. Abad ha explicat a l’ACN que les denúncies explicaven que s’estaven venent productes com gels desinfectants o mascaretes a preus molt superiors als habituals. Els denunciants, però, no concretaven els establiments, així que l’agència no ha pogut fer inspeccions. Sí que es va posar en contacte amb el col·legi, que en assabentar-se d’aquesta pràctica, va demanar als seus associats que adquirissin productes amb un “marge raonable” per no fer el joc a l’especulació.

I és que els farmacèutics argumentaven que venien els productes a aquests preus perquè també els estaven comprant més cars a proveïdors no habituals.Abad ha constatat que aquesta pràctiques són “èticament reprovables”, però ha reconegut que per a l’agència és “difícil” actuar si el ciutadà que es queixa no concreta quina farmàcia en concret és la que ven els productes a preus superiors als normals.També ha explicat que també han rebut algunes queixes sobre limitació de productes en supermercats i botigues d’alimentació, però ha recordat que el Codi de Consum ho permet. El motiu, en aquest cas, era perquè la ciutadania va sortir a comprar “en massa” quan es va anunciar el confinament, tot i que no calia fer-ho perquè les sortides per comprar productes bàsics estaven garantides.