Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Comertia demana a les administracions una moratòria dels lloguers comercials

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar del Retail, Comertia, ha demanat al Govern una moratòria en el lloguer dels comerços. L’organització ha proposat que les administracions catalanes utilitzin la fiança […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar del Retail, Comertia, ha demanat al Govern una moratòria en el lloguer dels comerços. L’organització ha proposat que les administracions catalanes utilitzin la fiança de dos mesos dipositada a l’Incasòl per endarrerir el pagament de les rendes entre dos i quatre mesos, dependent de si hi ha una condonació o no. “Si l’executiu no reacciona ràpidament amb mesures econòmiques concretes d’ajuda a les empreses, el 70% del teixit comercial, format per petites i mitjanes empreses, es veurà obligat a presentar pre-concurs de creditors”, ha manifestat l’associació en un comunicat.

L’associació ha reiterat que el sector comercial està en una situació “crítica” i ha assegurat que un pre-concurs suposarà el tancament de “desenes de milers” d’establiments comercials, augment de la taxa d’atur, impagament a proveïdors i pèrdua d’ingressos públics via impostos. “Aquesta situació de risc de mort del sector comercial suposa, a més, un perill per a l’estat del benestar”, ha conclòs. Comertia ha recordat que la moratòria en els lloguers permetria ajudar a “alleugerar” una partida molt important dels comptes d’explotació dels comerços, sense suposar ni una despesa extra ni per l’administració ni pels comerciants, “i tampoc perjudicaria els propietaris”. L’entitat agrupa 66 empreses de retail amb més de 4.000 punts de venda. Factura conjuntament 4.000 milions d’euros anuals i dona feina de manera directa al voltant de 35.000 treballadors.