Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

CCOO alerta que falten llits d’UCI i que el personal sanitari treballa “sense els equips de protecció necessaris”

ACN Barcelona.-El sindicat CCOO denuncia que falten llits de cures intensives (UCI) i respiradors en la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la covid-19 i que els professionals sanitaris […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-El sindicat CCOO denuncia que falten llits de cures intensives (UCI) i respiradors en la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la covid-19 i que els professionals sanitaris estan treballant “sense els equips de protecció necessaris”, de manera que posen “en risc la seva salut i la de la gent que atenen”, adverteix el sindicat en un comunicat enviat aquest dilluns. El sindicat alerta del “desbordament” del sistema sanitari català i reclama una reunió urgent del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut (CatSalut) perquè el Govern “doni informació precisa de la distribució de material i la mobilització de recursos i professionals per contenir la pandèmia de coronavirus”.

“La situació extraordinària de lluita contra una malaltia encara massa desconeguda tensiona fortament el sistema sanitari de Catalunya i mostra les seves deficiències. Les retallades efectuades durant el període de crisi encara no han estat revertides totalment i no disposem de la necessària dotació de professionals i recursos”, adverteixen des del sindicat. CCOO denuncia que el mercat ha resultat “ineficaç” i “immoral” per proveir els productes necessaris i asseguren també que les autoritats “no han gosat prendre el comandament de totes les entitats privades, que han quedat sense fer gairebé res i que disposen d’espai, material i professionals absolutament indispensables pel combat contra la pandèmia”.La secretària general de la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya, Ana Rosa Sevillano, ha enviat dues cartes en què exposa la situació dels professionals sanitaris i sociosanitaris a la consellera de Salut, Alba Vergés, i al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. “Hem portat amb dignitat la falta de seguretat en la feina, però no per això no ha d’haver-hi responsables d’aquestes negligències”, adverteix en la missiva a Vergés. El sindicat avança que, després de la pandèmia, exigirà “reorganitzar l’àmbit públic de salut a Catalunya, integrar l’àmbit sociosanitari i les residències de gent gran en una mateixa conselleria”. També assenyala que “caldrà parlar del creixement indispensable de l’Institut Català de la Salut (ICS), de la necessària inversió pública i gestió directa d’equipaments i centres a l’àmbit sociosanitari”.