Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024
Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024

Cauen un 13,8% els fets delictius a Terrassa en el darrer quadrimestre del 2022

|

- Publicitat -

ACN Terrassa – Els fets delictius a Terrassa (Vallès Occidental) van baixar un 13,8% en el darrer quadrimestre de 2022. Així ho ha revelat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que aquest dilluns ha participat en la Junta Local de Seguretat, i que situa la ràtio un 21% per sota de la mitjana de Catalunya. L’alcalde, Jordi Ballart, ha acusat el PSC de “manipular” les dades per generar una imatge d’inseguretat que no correspon a les dades objectives dels cossos de seguretat i les administracions catalana i estatal. Precisament els socialistes han forçat la celebració d’un ple extraordinari aquest dimarts per abordar la seguretat a la ciutat, fet que Ballart els retreu i que atribueix a una voluntat d’esgarrapar vots de cara a les eleccions municipals.

En la reunió, celebrada al saló de plens amb la presència del govern local i els representants dels diferents cossos policials amb presència a la ciutat, s’han presentat els indicadors de seguretat principals de la ciutat, que la situen amb ràtio de 57,4 fets delictius per cada 1.000 habitants, pels 73,5 de tot Catalunya, un 21% menys. A més, en les dades es desprèn una clara tendència positiva, amb el decrement d’un 13,8% de fets delictius registrats a Terrassa en el darrer quadrimestre de l’any 2022.

Publicitat

“Terrassa és una ciutat segura, i ho és perquè així ho testimonien les dades, quan una ciutat està més d’un 20% per sota de la mitjana de fets delictius del país, és una dada molt rellevant”, ha destacat Elena. El conseller ha remarcat que els tres eixos estratègics del departament són la proximitat, la coordinació i dotar el cos de més mitjans i recursos, i ha avançat que a finals d’any hi haurà una nova convocatòria de 850 agents.

Per la seva part, l’alcalde Ballart ha qualificat les dades de “bones” i “positives” per una ciutat de 224.000 habitants, on és conscient que el risc zero “no existeix” per l’alt volum de persones, activitat i mobilitat que comporta. No obstant, ha disparat contra el PSC, que ha forçat la convocatòria d’una sessió extraordinària del ple municipal aquest dimarts per abordar la seguretat a la ciutat.

De fet, Ballart ha acusat els socialistes de “manipular” unes dades que avalen no només el cos de la Policia Municipal, sinó administracions superiors com la Generalitat via Mossos i l’Estat, i que gaudeixen del “màxim rigor” tant en la recollida com en el seu tractament. “Aquest dijous tenim un cas de manipulació de dades que no s’ajusten a la realitat”, ha apuntat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió