Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Calviño diu que l’Estat no té problemes de “liquiditat” però admet que busquen recursos per destinar-los a la crisi

ACN Madrid .-La vicepresidenta tercera i ministra de d’Assumptes Econòmica, Nadia Calviño, assegura que l’estat espanyol no té problemes ni de “liquiditat” ni de “finançament” però admet que estan adoptant […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Madrid .-La vicepresidenta tercera i ministra de d’Assumptes Econòmica, Nadia Calviño, assegura que l’estat espanyol no té problemes ni de “liquiditat” ni de “finançament” però admet que estan adoptant mesures per aprofitar romanents d’organismes autònoms i recursos de polítiques que no es posaran en marxa per finançar la sanitat o l’educació. En una entrevista a Onda Cero, Calviño ha insistit, però, que malgrat això cal una “resposta europea” que permeti respondre de manera “unida” a la crisi del coronavirus.

En aquest sentit, ha evitat valorar fins quan es podran sostenir les mesures econòmiques aplicades per l’executiu però ha insistit que l’impacte “hauria de ser transitori temporal” i que, tot i que aquest any serà de “caiguda” en relació al PIB, el que ve serà de “recuperació”. “La magnitud dependrà de la duració perquè depenen del que duri, la crisi pot ser més estructural”, ha dit. Calviño ha evitat també posar data a l’aixecament de les restriccions. Ha dit que estan estudiant, juntament amb els experts, quins seran els “indicadors” que apuntaran a les mesures per “desescalar”. “Confio que quan veiem que la situació de la salut va alleugerint la càrrega sobre les UCI, voldrà dir que podrem anar pensant en anar rebaixant en l’àmbit econòmic”, ha remarcat. La ministra també ha defensat les mesures adoptades pel govern espanyol i ha tornat a dir que suposen una “xarxa de seguretat” per als espanyols i ha admès que les crítiques són legítimes. Malgrat això, ha advertit que “l’Estat no pot reemplaçar el conjunt de l’economia”.