Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

CaixaBank i BBVA anticiparan el pagament de la prestació d’atur als seus clients al dia 3 d’abril

ACN Barcelona.-CaixaBank i BBVA han anunciat aquest dimecres que anticiparan la prestació d’atur als seus clients al dia 3 d’abril, set dies abans del que és habitual. A través dels […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-CaixaBank i BBVA han anunciat aquest dimecres que anticiparan la prestació d’atur als seus clients al dia 3 d’abril, set dies abans del que és habitual. A través dels seus respectius comunicats, ambdues entitats han assegurat que l’objectiu darrere aquesta iniciativa és “mitigar l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus i evitar l’afluència de públic a les oficines aquests dies”. En els dos casos, els ingressos es faran de manera automàtica per evitar que els clients hagin de realitzar els tràmits corresponents. Segons CaixaBank, la solució “recolzarà a les famílies més vulnerables, tenint en compte que la majoria de rebuts de la llar arriben els primers dies de mes”.

En el cas de l’entitat presidida per Jordi Gual, l’ingrés s’aplicarà a tots els clients que ja hagin cobrat l’atur el mes passat. Per aquells nous beneficiaris, el pagament s’anirà efectuant a mesura que els organismes oficials remetin la informació necessària per al pagament a l’entitat financera. Gràcies a aquesta mesura, l’entitat afirma que s’aconseguirà “un moviment escalonat de persones que vegin obligades a desplaçar-se per retirar efectiu, incidint en les mesures sanitàries per evitar la propagació del coronavirus”.En el mateix comunicat, CaixaBank recorda que les entitats financeres són considerades un servei essencial a la ciutadania i, per tant, continuen prestant servei a través de la seva xarxa d’oficines. Malgrat tot, l’empresa demana acudir a les sucursals “només en casos de força major, sol·licitant cita prèvia i guardant les mesures de protecció necessàries”.La mesura de CaixaBank s’inclou dins la iniciativa que denominada #AmbTuMésQueMai, una bateria de propostes que busca pal·liar els efectes de la covid-19 en l’economia familiar i evitar l’expansió del virus. En aquest sentit, el banc ha impulsat mesures com l’avançament de les pensions, la condonació dels lloguers i l’obertura d’una línia de préstecs per a pimes i autònoms de 25.000 MEUR.Pel que fa al BBVA, l’entitat també ha impulsat diverses mesures en la mateixa direcció. El banc basc ha llençat línies de crèdit immediat de fins a 25.000 MEUR i ha subscrit la Línia ICO de 400 MEUR per donar suport al sector turístic, del transport i l’hostaleria. A banda, els clients que tenen la pensió domiciliada al BBVA poden extreure efectiu dels caixers de forma gratuïta fins al pròxim 5 d’abril.