Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Cabify recorrerà la sanció per cessió il·legal de treballadors

ACN Barcelona.-Cabify ha anunciat aquest dimecres que presentarà “les al·legacions i recursos corresponents” a la sanció de 431.275 euros per cessió il·legal de treballadors i ha assegurat que les actes […]

Avatar
Agències 24/03/2021

ACN Barcelona.-Cabify ha anunciat aquest dimecres que presentarà “les al·legacions i recursos corresponents” a la sanció de 431.275 euros per cessió il·legal de treballadors i ha assegurat que les actes d’infracció notificades a la companyia no tenen “fonament jurídic”. Segons han indicat fonts de la companyia a l’ACN, les sancions proposades per Inspecció de Treball de Catalunya “són contràries a Dret”. “La companyia espanyola de mobilitat sempre actuat d’acord a la legalitat, tant en el servei que ofereix com en la forma de prestar-lo, a través d’un model d’èxit que pot exportar-se a altres països o inclús a altres sectors de l’economia”, han afegit fonts de la plataforma.

A banda de Cabify, la proposta de sanció d’Inspecció de Treball també s’estén a les dues empreses de transportistes subcontractades López Rubio i Proinvertia amb 243.745 euros i l’ETT JT Hiring. En concret, Inspecció considera que les dues empreses subcontractades ofereixen “mà d’obra il·legal a Cabify” i que l’ETT formalitza “els contractes de posada a disposició fraudulents”. El cas afecta uns 120 treballadors, que ara poden portar Cabify als tribunals per ser contractats directament. Els treballadors estan perjudicats perquè se’ls aplica un conveni col·lectiu inferior, amb menors condicions econòmiques, vacances i permisos i menor representació sindical i judicial que si estiguessin contractats directament per Cabify.