Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Brussel·les preveu emetre els primers bons verds a l’octubre

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea preveu emetre els primers bons verds a l’octubre. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’eurocomissari de Pressupost, Johannes Hahn, després que l’executiu europeu hagi aprovat el […]

Avatar
Agències 07/09/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea preveu emetre els primers bons verds a l’octubre. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’eurocomissari de Pressupost, Johannes Hahn, després que l’executiu europeu hagi aprovat el marc que permet fer emissions verdes. Segons aquest marc, ha dit Hahn, amb els fons captats es podran finançar alguns projectes de gas natural com a inversió sostenible, però no d’energia nuclear. Brussel·les preveu que el 30% del fons de recuperació es financi a través de bons verds. Així, esdevindrà un dels principals emissors en bons verds amb fins a 250.000 milions d’euros fins al 2026.

El marc aprovat per la Comissió Europea per a l’emissió de bons verds segueix els principis de l’Associació Internacional de Mercat de Capitals, que és un estàndard de mercat per a bons verds. L’executiu europeu va proposar al juliol un estàndard europeu per evitar que es promocionin com a inversions verdes les que no són sostenibles. Amb tot, aquesta proposta encara ha de ser negociada entre l’Eurocambra i els estats i l’executiu europeu no preveu que estigui en vigor abans d’un o dos anys.