Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Brussel·les avisa AstraZeneca que ha d’entregar les vacunes pactades “abans de tornar a exportar”

ACN Brussel·les.-La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha avisat AstraZeneca que ha d’entregar les vacunes pactades al contracte “abans de tornar a exportar”. Després de la […]

Avatar
Agències 25/03/2021

ACN Brussel·les.-La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha avisat AstraZeneca que ha d’entregar les vacunes pactades al contracte “abans de tornar a exportar”. Després de la reunió per videoconferència dels líders europeus, Von der Leyen ha dit en referència a la farmacèutica anglosueca que “les companyies han de respectar els contractes amb la Unió Europea abans d’exportar a altres regions del món”. D’altra banda, el president del Consell Europeu, Charles Michel, ha remarcat que entre els 27 hi ha “consens” sobre el reforç del control d’exportacions de vaccins per incloure els criteris de reciprocitat i proporcionalitat, però ha assenyalat que la “prioritat” és augmentar la producció.

El suport dels 27 al reforç del control de les exportacions de vacunes, que alguns països veien amb reticències per l’efecte que pugui tenir en les cadenes de subministrament, arriba el mateix dia que la Comissió Europea ha fet públic que el bloc comunitari ha exportat 77 milions de vacunes, mentre n’ha administrat 62 milions.