Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Borrell confirma que més de 1.000 europeus ja han estat evacuats del Sudan

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – L’alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, ha confirmat aquest dilluns que més de 1.000 europeus ja han estat evacuats del Sudan, on s’estan produint combats a la capital entre l’exèrcit i els paramilitars de les Forces de Suport Ràpid. A l’arribada a la reunió de ministres d’Exteriors europeus a Luxemburg, Borrell ha apuntat que l’operació ha estat “complexa” però “exitosa”. Entre els evacuats hi ha una vintena de treballadors de l’ambaixada de la UE. Sobre la xifra total d’evacuats, l’alt representant ha dit no poder donar una “dada exacta”, però sí ha confirmat que són més de mil persones.

Segons ha dit Borrell, l’ambaixador comunitari al Sudan, Aidan O’Hara, segueix al país, però no a la capital, Khartum. La residència d’O’Hara va ser assaltada la setama pasada per un grup d’homes armats. “El capità és l’últim a abandonar el vaixell”, ha dit.

Publicitat

Els ministres d’Exteriors dels 27 es reuneixen aquest dilluns a Luxemburg per abordar la situació a Ucraïna i el suport militar al país davant la invasió russa. Els titulars d’Exteriors es troben sense que encara s’hagi tancat un acord per fer compres conjuntes de munició davant les diferències entre els estats sobre quin tipus de material es considera de producció europea.

Davant la manca d’acord, Ucraïna s’ha queixat de la incapacitat de la UE per tirar endavant un pla de compres conjuntes de munició, acordat ara fa un mes. “Segueix havent un cert desacord, però estic segur que tothom comprendrà que estem en una situació d’extrema urgència”, ha dit Borrell abans de la trobada.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió