Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Bolaños diu que la carta del PP per renovar el CGPJ només és una escenificació “de cara a la galeria”

ACN null – El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha afirmat aquest divendres que la carta que el vicesecretari d’Acció Institucional del PP, Esteban González Pons, li ha enviat […]

Agències 09/09/2022

ACN null – El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha afirmat aquest divendres que la carta que el vicesecretari d’Acció Institucional del PP, Esteban González Pons, li ha enviat per obrir el procés de renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) “és un intent d’aparentar de cara a la galeria que volen renovar el CGPJ, però si volguessin renovar de veritat em poden trucar per telèfon i en una tarda renovem el CGPJ”. “M’han enviat un document d’11 folis ple d’excuses, de línies vermelles i de condicions, i jo els responc amb tres paraules: compleixi la llei”, ha dit Bolaños.

Tot plegat després que el PP hagi fet pública aquest divendres una carta a Bolaños on assegura que està disposat a renovar el Consell General del Poder Judicial (que té el mandat caducat des del 2018) utilitzant el sistema actual, però on estableix una sèrie de condicions.

Principalment, els populars volen que la renovació es negociï directament al Congrés i que no es puguin proposar candidats que no hagin estat prèviament secundats pels jutges. A més, volen que s’estableixi que el CGPJ redactarà en sis mesos una proposta per reformar el sistema d’elecció dels vocals.

Bolaños també ha recordat aquest divendres que les vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) disposen d’un termini que expira el pròxim dimarts 13 de setembre per nomenar els dos magistrats del Tribunal Constitucional (TC) que li pertoquen. “Tenen temps per fer la seva feina i complir la llei, i estan treballant”, ha dit, i “des del govern només volem que facin la seva feina amb tranquil·litat, sense pressions, i que acabin la seva tasca constitucional”.