Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Bellvitge incorpora un aparell pioner que millora la detecció de tumors i els estudis cerebrals d’alguns trastorns

ACN L’Hospitalet de Llobregat – El Servei de Medicina Nuclear – PET de l’Hospital Universitari de Bellvitge ha incorporat un dispositiu de diagnòstic per la imatge d’alta precisió. Es tracta […]

Agències 09/08/2022

ACN L’Hospitalet de Llobregat – El Servei de Medicina Nuclear – PET de l’Hospital Universitari de Bellvitge ha incorporat un dispositiu de diagnòstic per la imatge d’alta precisió. Es tracta d’una gammacàmera que millora l’assistència i la recerca en l’àmbit de la oncologia, especialment en la teragnosi -combinació de teràpia i diagnòstic-, però també permet avançar en altres patologies, com els estudis cerebrals de trastorns del moviment i la patologia infecciosa. El nou aparell, adquirit amb fons Next Generation, és únic a l’estat espanyol i funciona amb dotze detectors digitals que envolten el cos del pacient. L’Hospital de Bellvitge en destaca l’augment de la resolució de les imatges, la sensibilitat, i la capacitat de captar instantànies en 3D.

L’equip mèdic de Bellvitge ressalta que, a banda de millorar el diagnòstic, preveuen que es redueixi el temps d’adquisició dels estudis i la dosi de radiofàrmacs. El nou aparell està capacitat per fer més de 3.500 estudis anuals.

Des de l’Hospital de Bellvitge recorden que la teragnosi és una estratègia mèdica que es considera bàsica de cara al futur de la Medicina Nuclear. A partir de les imatges moleculars que es poden obtenir amb les gammagrafies, es poden desenvolupar tractaments que permetin dirigir-se directament les cèl·lules tumorals, respectant el teixit sa.    

La nova gammacàmera ha arribat a l’hospital mentre s’està enllestint el futur Centre d’Alta Precisió Diagnòstica. És un equipament que aplega la tomografia per emissió de positrons i la ressonància magnètica. Donarà servei a tot el sistema sanitari públic i està previst que s’inauguri el tercer trimestre del 2022.