Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Barcelona ofereix nou baixos de protecció oficial a iniciatives de proximitat en diferents carrers de Ciutat Vella

ACN Barcelona.-El districte de Ciutat Vella ha posat en marxa la tercera convocatòria de Baixos de Protecció Oficial, un programa que es realitza en col·laboració amb Barcelona Activa i pressupost […]

Agències 21/07/2021

ACN Barcelona.-El districte de Ciutat Vella ha posat en marxa la tercera convocatòria de Baixos de Protecció Oficial, un programa que es realitza en col·laboració amb Barcelona Activa i pressupost del Pla de Barris i que té com a objectiu la dinamització dels locals buits perquè s’hi instal·li activitat econòmica diversa i útil per a la vida veïnal. Enguany s’ofereixen un total de nou baixos, destinats a iniciatives de proximitat, relacionades amb el comerç, les cures, l’economia verda, la innovació tecnològica, la cultura o l’alimentació sostenible, entre altres.

L’acció s’emmarca en l’estratègia municipal ‘Amunt persianes’, que té com a objectiu reduir el nombre de locals buits a la ciutat. Així, preveu mobilitzar 400 locals en el període 2021-2023. El contracte de lloguer d’aquests locals serà de cinc anys de durada, prorrogable fins a set anys. Els adjudicataris comptaran amb dos mesos de carència per a poder iniciar l’activitat econòmica i no necessitaran dipositar fiança ni aval. La convocatòria està oberta tant a persones individuals com a societats o entitats socials o empreses ja constituïdes, i finalitzarà a finals del mes d’octubre.Els locals que es posen a disposició en la tercera convocatòria de Baixos de Protecció Oficial se situen en diferents punts del districte. Concretament als carrers Robador, Sant Ramon, Cardona, Sant Pere Més Alt i el d’en Serra Xic. Les reformes i posada a punt dels establiments és una de les accions del Pla de Barris de Ciutat Vella.