Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Barcelona manté contactes diaris amb ciutats xineses i italianes per combatre el coronavirus

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona manté contactes diaris amb ciutats xineses i italianes per combatre el coronavirus. Durant les últimes setmanes, per exemple, s’ha parlat amb els alcaldes o regidors de […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona manté contactes diaris amb ciutats xineses i italianes per combatre el coronavirus. Durant les últimes setmanes, per exemple, s’ha parlat amb els alcaldes o regidors de ciutats com Milà, Roma, Florència o Viena per aprendre de les seves experiències, per intercanviar informació i per coordinar acció a nivell europeu. A més, el consistori està focalitzant la seva acció internacional a gestionar donacions de material sanitari, en especial amb entitats i ciutats xineses. De fet, Xangai, Shenzhen i Yiwu ja han confirmat que realitzaran donacions com ara mascaretes o ulleres de protecció.

A banda, l’ajuntament també ofereix suport a residents estrangers o turistes que s’han trobat amb els vols cancel·lats o han hagut d’ingressar en centres. El 16 de març, la tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, va fer arribar una carta a tot el cos consular de la ciutat per explicar la situació sobre la crisi sanitària i per posar l’Ajuntament a la seva disposició, en particular la Direcció de Relacions Internacionals. Aquesta disposició ha provocat l’arribada de múltiples demandes sol·licitant col·laboració i ajut en diversos temes, entre els que destaquen l’allotjament de més d’un miler de turistes de diferents nacionalitats que han vist cancel·lats els seus vols i la seva reubicació en hotels de la ciutat que han quedat oberts per oferir servei a aquesta emergències; o bé la de persones estrangeres sense llar o amb patologies mèdiques que han requerit l’ingrés en centres d’acollida.Contacte permanent amb altres ciutats El consistori manté contactes diaris amb ciutats xineses i italianes i participa en els espais d’intercanvi que les xarxes de ciutats europees i globals, com Eurocities, CGLU o C40, han posat en marxa.La idea és intercanviar iniciatives i “assegurar que els esforços de l’ajuntament per combatre l’epidèmia tenen en compte tant les bones pràctiques com els errors comesos per altres ciutats” que han precedit Barcelona en el combat contra la covid-19. “Aprofitem l’experiència de ciutats que ja han passat pel mateix per reforçar els nostres serveis municipals, i col·laborem amb ciutats que tot just comencen perquè es preparin el millor possible”, ha apuntat Laia Bonet.Segons avança el consistori, Barcelona reivindicarà més recursos per a les ciutats en una declaració conjunta que preveuen adoptar després d’una reunió virtual entre membres d’Eurocities la setmana passada. A més, Bonet també va participar en una experiència coorganitzada per ONU-Hábitat i les xarxes CGLU i Metròpolis, on es va debatre sobre les realitats dels diferents governs locals d’arreu del món en l’actual context de crisi sanitària, així com en una reunió d’intercanvi convocada per la xarxa C40 Cities.