Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Barcelona ha desallotjat més de 271.000 persones de 2.080 espais aquest estiu pels botellots

ACN Barcelona.-Entre els mesos de juny i agost, a Barcelona s’han desallotjat més de 271.000 persones de 2.080 espais per botellots. Aquestes actuacions policials s’han dut a terme amb “absoluta […]

Avatar
Agències 07/09/2021

ACN Barcelona.-Entre els mesos de juny i agost, a Barcelona s’han desallotjat més de 271.000 persones de 2.080 espais per botellots. Aquestes actuacions policials s’han dut a terme amb “absoluta normalitat” en termes generals, segons ha explicat aquest dimarts l’intendent de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez. Ha detallat que durant el mateix període s’han posat 7.612 denúncies relacionades amb l’ordenança municipal, sobretot per consum d’alcohol, així com 3.088 que tenen a veure amb les mesures sanitàries per la covid-19, per no portar mascareta o no mantenir la distància de seguretat. Ara la Guàrdia Urbana està fent una “anàlisi prèvia exhaustiva” de la seguretat d’entre 15 i 20 emplaçaments reduïts per preparar-se per a les festes de La Mercè.

Velázquez ha assenyalat que l’excepció a la normalitat ha estat els botellots amb grans concentracions de persones del Parc de l’Espanya Industrial durant les Festes de Sants i en algun cas a les Festes de Gràcia. Així com el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va explicar aquest dilluns que els Mossos acumulaven 80.000 hores extres aquest estiu, Velázquez ha explicat que cada nit de cap de setmana hi ha hagut 283 agents de la Guàrdia Urbana, el doble dels que serien els agents ordinaris.”Hi ha hagut problemes d’incivisme, però no hi ha hagut incidents greus, perquè no hi ha hagut lesions entre persones, enfrontaments entre ciutadans i cossos de seguretat”, ha insistit en el mateix sentit el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle.Més control policialVelázquez ha explicat que s’estan analitzant entre 15 i 20 espais petits on es desenvoluparan les activitats planificades de La Mercè per “analitzar els riscos i determinar si cal un dimensionament especial o algun element físic com tanques o un perímetre pel control i la seguretat”.De fet, per evitar aglomeracions els actes es faran en espais reduïts. Batlle ha explicat que per aquest motiu no es faran actes en espais com l’avinguda Maria Cristina. Pel que fa als actes organitzats per l’ICUB, el tinent d’alcalde ha explicat que caldrà una reserva prèvia i es controlarà l’aforament.S’habilitaran controls d’accés per controlar els aforaments i comissar objectes i alcohol. Per evitar botellots a l’entorn tampoc es descarta fer dobles perímetres de seguretat. Velázquez ha afegit que també estudien fer dispositius específics d’identificacions davant “conductes greus”.Solucions a l’oci nocturnBatlle ha anunciat que proposarà, en la propera comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, la creació d’una taula de diàleg conjunta per a l’abordatge integral de l’activitat nocturna. L’objectiu serà debatre sobre el futur de l’activitat de l’oci nocturn a la ciutat, de la que en formin part serveis públics, entitats veïnals i sector privat.La idea és que en formin part tots els serveis públics implicats, com Guàrdia Urbana, Salut Pública, Joventut, serveis d’inspecció, de neteja, de manteniment i dels districtes, entitats veïnals i sector econòmic, especialment comerç, hostaleria, oci nocturn i restauració. També s’hi convidarà als Mossos d’Esquadra i al Departament d’Interior.