Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Barcelona comença a desinfectar contenidors i preveu netejar-ne 2.400 al dia

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un servei especialitzat per desinfectar contenidors de recollida de residus. Concretament, són vuit camions d’hidroneteja i es preveu que puguin netejar amb […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un servei especialitzat per desinfectar contenidors de recollida de residus. Concretament, són vuit camions d’hidroneteja i es preveu que puguin netejar amb desinfectant fins a 2.400 contenidors al dia, segons ha dit el regidor Eloi Badia. El procés s’ha iniciat als barris dels districtes d’Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu i s’anirà estenent pels barris de la resta de la ciutat de forma progressiva, amb la voluntat de reforçar la neteja de les zones que tenen més ús per part de la ciutadania. D’aquesta manera, s’amplia la neteja, que el consistori ja està aplicant de forma preventiva en zones sensibles com ara als entorns d’hospitals, centres sanitaris, mercats, supermercats i farmàcies.

Segons Badia, l’equip de camions treballarà per les zones amb més confluència o més casos d’aïllament domiciliari o transmissió, per tant aniran graduant la freqüència depenent del cas de cada barri. Atesa la situació d’alerta sanitària, Badia ha demanat a la ciutadania el màxim esforç de col·laboració per a la correcta gestió dels residus a la ciutat i amb les treballadores i treballadors de neteja.En aquest sentit, ha recordat que és molt important que tothom llenci les escombraries dins del contenidor, destacant que les bosses han d’estar ben tancades. També, ha dit, cal complir amb els horaris establerts per treure les escombraries en els barris amb recollida sense contenidors.D’altra banda, també ha assenyalat que el servei de punts verds i voluminosos està suspès i per tant, no s’han de baixar els mobles, “un punt de contagi possible”. Segons Badia, encara hi ha un 25% de gent que continua baixant mobles i objectes al carrer. Tampoc no es poden deixar residus a la porta i als voltants dels punts verds i es recomana augmentar la recollida selectiva per intentar reduir al màxim la fracció rebuig i evitar al màxim plàstics d’un sol ús. Recomanacions específiquesSeguint les recomanacions de l’Agència Catalana de Residus, el consistori també remarca que aquelles persones malaltes per la covid-19, han de seguir unes pautes específiques per al correcte tractament dels residus domiciliaris.Concretament, a l’habitació de la persona que resta aïllada per positiu ha d’haver-hi un cubell específic, preferiblement amb tapa i pedal d’obertura. El material d’un sol ús utilitzat per la persona malalta o les persones que en tenen cura (guants, mocadors, mascaretes) i qualsevol altre residu del pacient s’ha de dipositar en aquest cubell. La bossa de plàstic on es dipositin els residus ha de tenir tancament hermètic i s’ha de tancar abans de treure-la de l’habitació de la persona en aïllament.Aquesta bossa de residus s’ha de posar en una segona bossa també amb tancament hermètic i s’ha de llençar exclusivament a la fracció resta. Per tant, queda prohibit reciclar i dipositar-la en altres fraccions de recollida separada (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil).