Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Baixa un 77,23% el trànsit d’entrada a l’àrea metropolitana l’endemà del decret per aturar l’economia no essencial

ACN Barcelona.-El trànsit d’entrada a l’àrea metropolitana de Barcelona ha baixat un 77,23% fins a dos quarts de vuit del vespre d’aquest dilluns, l’endemà que el govern espanyol hagi aprovat […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-El trànsit d’entrada a l’àrea metropolitana de Barcelona ha baixat un 77,23% fins a dos quarts de vuit del vespre d’aquest dilluns, l’endemà que el govern espanyol hagi aprovat el decret pel qual s’atura l’activitat econòmica no essencial en el marc de la crisi pel coronavirus. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), també ha baixat el trànsit de sortida de l’àrea metropolitana, concretament un 76,33% en relació a un dilluns habitual. Si la xifra es compara amb la de dilluns passat, quan ja hi havia restriccions per la pandèmia, els descensos han estat del 30,16% d’entrada i del 29,72% de sortida.

D’altra banda, el trànsit privat a l’interior de Barcelona s’ha reduït en hora punta un 76,9%, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona. En concret, s’han registrat les majors davallades de trànsit en dia laborable, després de l’anunci d’ampliar el confinament a tots els nivells amb l’excepció d’aquelles activitats qualificades d’essencials.La disminució de la circulació als accessos de Barcelona entre les set i les deu del matí ha estat d’un 78%, a l’interior de la ciutat d’un 77,7% i a les Rondes d’un 73,4%. El divendres passat, aquestes reduccions s’havien situat en el 72,2%, el 72,6% i el 59,1%, respectivament. La baixada més destacada s’ha registrat a les Rondes que són les vies que durant aquestes darreres setmanes han acumulat més presència de vehicles circulant.