Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Aragonès, Sánchez i Núñez Feijóo, entre els primers confirmats a la reunió anual del Cercle d’Economia

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La reunió anual del Cercle d’Economia congregarà enguany a dirigents polítics com el president del Govern, Pere Aragonès, el president espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijoó. Segons ha informat el Cercle en una carta als seus socis aquest dimarts, també hi serà el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, i l’alt representant de la UE per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, que analitzaran assumptes com la guerra d’Ucraïna o el potencial de l’economia i les empreses espanyoles. La reunió se celebrarà a l’hotel W de Barcelona entre el 29 i el 31 de maig, just després de les eleccions municipals, i tindrà per objectiu identificar oportunitats per “reactivar el futur”.

L’impacte de la guerra d’Ucraïna i els reptes geopolítics d’Europa seran, novament, assumptes d’interès de la reunió. Per tractar-los es comptarà amb convidats com el politòleg i fundador del European Council on Foreign Relations, Ivan Krastev, o l’analista Yu Jie, que segons el Cercle donarà la visió xinesa del complex context internacional.

Publicitat

Pel que fa a la cartera econòmica, la cita citarà també a Mario Centeno, governador del Banc de Portugal i antic president de l’Eurogrup, que donarà la seva visió dels possibles escenaris a què s’enfronta l’economia europea a curt i mitjà termini. També hi serà Robin Brooks, cap economista de l’Institute of International Finance, ens aportarà el contrapunt des dels Estats Units.

Per part de les empreses, l’altre puntal d’aquesta trobada, hi haurà representants de primera línia de multinacionals com Merck, Johnson&Johnoson, Indra o Agbar. La gestió dels fons Next Generation, els reptes de futur de l’economia i la necessitat d’obtenir una major autonomia estratègica i energètica es debatran amb el secretari d’Estat d’Economia, Gonzalo Garcia, la sòcia responsable d’Automoció, Indústria i Química de KPMG, Begoña Cristeto i el director mànager sènior de Compass Lexecom, Jorge Padilla.

En clau més local, el Cercle analitzarà també què ha de fer Barcelona per consolidar-se com un “hub tecnològic i emprenedor”. Aquest debat es farà amb Natalia Olson, assessora durant l’administració Obama en qüestions d’emprenedoria i amb Miquel Martí, CEO de Tech Barcelona.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió