Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Aragonès demana a l’ANC que “enfoqui la pressió” a l’Estat i no faci “retrets a companys de viatge”

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit a l’ANC que “el més lògic” seria que a la manifestació de la Diada “enfoquin la pressió” a […]

Agències 07/09/2022

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit a l’ANC que “el més lògic” seria que a la manifestació de la Diada “enfoquin la pressió” a l’Estat i no es concentrin en fer “retrets a companys de viatge”. Així s’ha expressat en una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3, on ha justificat la seva absència a la mobilització de l’11-S. L’endemà que tots els consellers d’ERC fessin públic que tampoc acudirien a la convocatòria Aragonès ha remarcat que tots els membres del Govern tenen “llibertat” per participar als actes que creguin convenients. El president ha explicat que no demana a cap entitat que canviï “el sentit” del seu acte perquè cada organització “és sobirana” però ha defensat que si ell no ho veu coherent pot decidir no assistir-hi.

En aquesta línia, ha insistit que la manifestació hauria de ser “en positiu” i “inclusiva”, i s’ha queixat que “està enfocada de manera crítica, amb voluntat de corregir i demanar una esmena a la tasca del Govern”. “No tindria sentit que la meva presència allà servís per anar en contra d’un Govern que presideixo”, ha resumit.