Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Aqualia aplicarà l’increment de l’aigua a Lleida des de l’11 de març i retornarà l’import cobrat de més des del gener

ACN Lleida.-La concessionària del servei d’aigua a Lleida, Aqualia, ha anunciat que aplicarà des de l’11 de març l’increment del preu de l’aigua a la ciutat, seguint així el criteri […]

Avatar
Agències 23/03/2021

ACN Lleida.-La concessionària del servei d’aigua a Lleida, Aqualia, ha anunciat que aplicarà des de l’11 de març l’increment del preu de l’aigua a la ciutat, seguint així el criteri que defensava la Paeria. Tot i això, Aqualia manté “el ple convenciment que es donaven totes les condicions jurídiques per aplicar les tarifes en la data de esmentada a l’ordenança municipal de l’1 de gener”, des de la qual la concessionària havia començat a aplicar la pujada de tarifes. A través d’un comunicat, Aqualia ha expressat el compromís de traslladar de forma “immediata” el criteri municipal a la facturació del servei i ha anunciat que retornarà de forma automàtica l’import addicional que hagi pogut facturar de més, sense que els usuaris hagin de fer cap gestió.

Des d’Aqualia també han refermat la vocació de la concessionària del servei d’aigua a Lleida de “restar permanentment a disposició de l’Ajuntament per tal d’aclarir i donar una ràpida solució a qualsevol discrepància tècnica que pugui expressar-se des dels serveis municipals”.La nova ordenança del servei de subministrament d’aigua a Lleida preveu un increment del 7,5% de la tarifa de l’aigua a aplicar durant els anys 2021, 2022 i 2023, i del 75% de la taxa de clavegueram. Així mateix, incorpora un sistema de tarifació progressiva, perquè es pagui més com major sigui el consum, i una rebaixa del 10% de la tarifa a les famílies vulnerables acollides a la tarifa especial d’aigua de bo social. A més, l’ordenança s’acompanya del compromís subscrit entre la Paeria i Aquailia per crear un Fons Municipal de Solidaritat, dotat amb 100.000 euros anuals, per donar ajudes a fons perdut a persones o famílies en risc. L’ordenança la van pactar els grups d’ERC, el Comú i del PSC a la Paeria, mentre que l’altre soci de govern de republicans i comuns, JxCat es va abstenir en la votació.