Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Albiach exigeix a ERC i PSOE que desvinculin la taula de diàleg del calendari electoral: “No podem perdre més el temps”

ACN Barcelona – La líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha exigit a ERC i al PSOE que desvinculin la taula de diàleg de les eleccions municipals i espanyoles. “No […]

Agències 06/09/2022

ACN Barcelona – La líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha exigit a ERC i al PSOE que desvinculin la taula de diàleg de les eleccions municipals i espanyoles. “No podem perdre més el temps en bloquejos estèrils, la taula de diàleg no pot estar sotmesa al calendari electoral”, ha dit en una conferència a Barcelona. Albiach ha assegurat que fins ara a la negociació s’ha validat les propostes dels comuns, com la desjudicialització del conflicte o el blindatge del català, i ha demanat que “si s’ha d’acabar acordant les propostes d’ECP no cal que triguin més i les apliquin ja d’entrada”. La líder dels comuns també ha instat ERC i PSOE a parar de “demanar perdó” per creure en la taula de diàleg.

“Prou de demanar perdó, a uns i a altres, ja sigui al PP o a Junts i a la CUP, per creure, defensar i apostar per la taula de diàleg”, els ha exigit, per afegir després que cal “menys demanar perdó i més fer-la avançar”.

Albiach ha dedicat l’inici de la seva intervenció a parlar de la taula de diàleg i ha lloat els resultats que ha tingut fins ara, tot i que ha admès que avança “més lentament” del que els agradaria. En qualsevol cas, ha celebrat que s’hagi agafat com a acords algunes de les seves propostes i ha insistit que cal seguir treballant. Albiach ha posat èmfasi en la desjudicialització del conflicte i ha dit que després dels indults als presos cal continuar-hi avançant.