Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024
Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024

Albiach assegura que la reforma del delicte de sedició s’hauria d”obrir i tancar amb èxit” en la propera taula de diàleg

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jéssica Albiach assegura que la reforma de l delicte de sedició s’hauria d”obrir i tancar amb èxit” en la propera taula de diàleg. Albiach ha admès que la negociació Catalunya-Estat avança “més lentament” del que voldrien, però remarca que “en la mesura que en vagin sortint èxits, anirem avançant”. En una entrevista amb ‘Nació Digital’, la líder dels comuns avança que el grup presentarà una proposta de resolució en el debat de política general que se celebrarà al Parlament aquesta setmana per “condemnar els crims de l’apartheid a Israel” com a resposta del viatge de la consellera d’Exteriors, Victòria Alsina. “Alsina segueix l’estela de (Donald) Trump en política exterior”, ha dit.

D’altra banda, Albiach ha carregat contra la “fórmula fracassada” del Govern i ha dit que el debat de política general “acabarà segrestat per les picabaralles entre ERC i Junts”. El debat coincideix amb l’inici de les negociacions pels pressupostos del 2023, que el conseller d’Economia, Jaume Giró, s’ha obert a pactar amb el PSC.

Publicitat

La líder dels comuns ha avisat que no entraran en una “subhasta a la baixa” i que no negociaran “en el temps de descompte” com van fer l’any passat.

La presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem ha lamentat la falta de polítiques del Govern en matèria social. “Quan Aragonès va ser investit, va anunciar un pla de xoc social per fer front a la crisi i al patiment de les famílies, i aquest pla de xoc no ha arribat mai”, ha assegurat.

Preguntada si els comuns se sentirien còmodes governant amb ERC, Albiach ha assegurat que el seu projecte és una “alternativa” a l’actual administració. “Si haguéssim volgut tenir una cadira a qualsevol preu, ja seríem al Govern”, ha afirmat.

Albiach també ha carregat contra ERC per no “resoldre” la situació que ha provocat la destitució de Laura Borràs com a presidenta del Parlament. “Ha estat escollida amb els vots d’ERC i, per tant, haurien de treballar per resoldre la situació a través d’una negociació parlamentària o política”, ha dit.

Amb relació a la llei d’habitatge estatal, ha admès que als socialistes ” hi ha certs temes en què els pesen massa les pressions dels lobbies” i ha tornat a remarcar que cal accelerar la tramitació de la normativa.

Una setmana abans de la celebració del cinquè aniversari del referèndum de l’1-O, Albiach ha demanat a “certs sectors” que no se n’apropiïn. “Va ser una mobilització popular, molt transversal, amb gent molt diversa. Va ser una mobilització popular, molt transversal, amb gent molt diversa”, ha detallat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió