Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Aena i Telefónica presenten una ‘app’ amb mapes per guiar el viatger per l’interior de l’aeroport

ACN Barcelona.-Aena i Telefónica han presentat aquest dimecres una nova aplicació que permet als usuaris de l’aeroport de Barcelona-El Prat accedir a mapes virtuals que els guiaran per l’interior de […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Barcelona.-Aena i Telefónica han presentat aquest dimecres una nova aplicació que permet als usuaris de l’aeroport de Barcelona-El Prat accedir a mapes virtuals que els guiaran per l’interior de les instal·lacions. L’AenaMaps permet mostrar la ubicació i guiar fins a un punt concret de l’aeroport, així com calcular el temps del recorregut o la distància fins a un restaurant, els lavabos o la porta d’embarcament. De fet, l’aplicació també permet saber el temps d’espera als controls de seguretat, i properament es preveu que permeti guardar el lloc de l’aparcament o compartir la ubicació amb altres persones. L’eina està habilitada per ajudar passatgers amb mobilitat reduïda i incorpora guiatge de veu per a gent amb limitacions visuals.

El guiat estarà disponible amb l’app d’Aena, en les versions per a Android i iOS, i també a través de la web corporativa. Per desenvolupar l’aplicació, Aena ha comptat amb Telefónica i les empreses CARTO DB, una plataforma d’intel·ligència d’ubicació líder al món, i Situm Indoor Positioning, especialitzada en la localització i navegació en interiors. El director territorial de Telefónica a Catalunya, José Manuel Casas, ha destacat que amb AenaMaps “els passatgers de l’aeroport de Barcelona-El Prat podran localitzar diferents llocs de restauració, botigues, lavabos i filtres de seguretat, o conèixer el temps de pas fins a la porta d’embarcament”.