Edició 2185

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de juliol del 2024
Edició 2185

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de juliol del 2024

Activistes de la PAH interrompen una jornada a l’ICAB per protestar contra la “criminalització” de l’ocupació

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Una trentena d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han irromput aquest dijous en una jornada que s’estava celebrant al Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) sobre l’ocupació per protestar contra la seva “criminalització”. La jornada portava per títol ‘L’okupació, una problemàtica que persisteix’. Els activistes han entrat per sorpresa a la sala i, amb megàfons, han explicat les seves reivindicacions. En primer lloc, han rebutjat que es parli de persistència del fenomen quan diuen que les xifres demostren que els casos d’ocupació a Barcelona han baixat un 18% des del 2019. Han acusat l’ICAB de tractar el fenomen des d’una perspectiva “criminalitzadora” de les famílies que ocupen en precari.

Segons ha explicat la PAH en un comunicat, des del col·legi se les ha instat a abandonar la sala perquè es tractava d’una formació purament tècnica. Els participants en la protesta han criticat que alguns dels presents els han “escridassat”, mostrant una “preocupant falta d’empatia i tacte cap a aquelles persones més vulnerables que se suposa que han de defensar en un procés legal”.

Publicitat

La plataforma ha expressat també la seva sorpresa pel fet que no s’hagi convidat cap entitat social ni cap testimoni d’un família que es veu obligada a viure en precari per la impossibilitat d’accedir a un habitatge.

Ha afegit que se li fa estrany que un col·legi professional decideixi abordar tècnicament aquest fenomen sense fer cap menció a la llei catalana antidesnonaments, que defensen que aborda el fenomen de l’ocupació i proveeix d’eines a jutges i advocats per eliminar-la.

Per a la PAH, l’ICAB i altres organismes estan “agitant” el fantasma de l’ocupació, quan ha insistit que la majoria d’ocupacions es donen en pisos de grans tenidors com bancs o fons voltors. A més, ha acusat el Col·legi d’Advocats de mostrar altres vegades el seu “discurs criminalitzador”.

D’altra banda, l’ha acusat de ser “un dels principals instigadors” de la proposta d’impulsar una modificació de la Llei d’enjudiciament criminal per habilitar els jutges per poder desallotjar famílies que ocupen un immoble en 48 hores.

La PAH ha reivindicat que la millor manera d’evitar que una família es vegi obligada a ocupar un immoble és garantint-li un habitatge digne. Ha exigit també a l’ICAB que abandoni els discursos “populistes” i es decideixen a abordar el fenomen “amb rigor i seriositat, amb dades contrastades i comptant amb la deguda pluralitat d’opinions”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió