Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Accepta 10 anys de presó per calar foc a un pis d’Amposta amb l’exparella i el fill a dins

ACN Tarragona.-Un home ha acceptat 10 anys de presó per calar foc a un pis d’Amposta amb la seva exparella i el seu fill de catorze mesos a dins. El […]

Agències 15/12/2021

ACN Tarragona.-Un home ha acceptat 10 anys de presó per calar foc a un pis d’Amposta amb la seva exparella i el seu fill de catorze mesos a dins. El cas s’havia de jutjar a l’Audiència de Tarragona i l’acusat s’enfrontava a una pena de 44 anys de presó. Però finalment les parts han segellat aquest dimecres un acord de conformitat que ha evitat la celebració del judici. Els fets es remunten al 20 d’abril de l’any passat quan l’home, de 32 anys d’edat, va anar a la casa de l’exparella, de 26, i va encendre el foc a la porta d’entrada al pis amb benzina. Mare i fill van sortir il·lesos i l’actual parella d’ella va haver de ser atès per inhalació de fum. L’acusat ha reconegut els fets i s’ha conformat amb la pena acordada per les parts. La sentència és ferma.

Amb la conformitat, el processat, que se l’acusava de tres delictes d’assassinat en grau de temptativa, finalment ha estat sentenciat per tres temptatives d’homicidi, amb una pena de presó de 2 anys i 6 mesos per ella, la nova parella i el petit que eren dins de l’immoble -que suma un global de 7 anys i 6 mesos de presó. També se l’ha condemnat per un delicte de danys amb incendi -1 any i 6 mesos de presó- i un delicte de trencament de mesures cautelars perquè tenia vigent una ordre d’allunyament respecte la dona -1 any de presó. L’home, que havia ser jutjat per suposats maltractaments just el dia abans dels fets, es trobava des d’aleshores ingressat en presó preventiva.Els fets van tenir lloc en un edifici del carrer Felip II d’Amposta. L’exparella i el fill es van refugiar al balcó -un tercer pis- i en van sortir il·lesos, mentre que el company de la dona va patir una intoxicació lleu per inhalació de fum quan intentava sufocar el foc. El tribunal, que ha recollit, com a agreujant, la relació de parentiu, i com a atenuant, el fet que estava sota els efectes de les drogues, també ha condemnat el processat a no apropar-se a menys de 300 metres ni comunicar-se amb la dona, l’actual parella i el seu fill durant 7 anys, ni tampoc residir al municipi durant 7 anys. També haurà de pagar 6.000 euros tant a la noia com al seu nou company pels danys morals.