Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

16.000 autònoms de Barcelona han demanat l’ajut municipal de 300 euros en un mes

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona començarà a pagar aquest dijous els 300 euros de l’ajut municipal ‘Autòno+’ per les 16.000 persones treballadores en règim d’autònoms que l’han demanat durant el primer […]

Agències 25/06/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona començarà a pagar aquest dijous els 300 euros de l’ajut municipal ‘Autòno+’ per les 16.000 persones treballadores en règim d’autònoms que l’han demanat durant el primer mes des de l’inici de la convocatòria. Les sol·licituds per accedir a aquests recursos per ajudar a afrontar les dificultats econòmiques derivades de la crisi de la covid-19 suposen més de 4,5 milions d’euros, una xifra que representa el 95% de la dotació total del programa, de 5 milions d’euros. El sector de l’hostaleria, el turisme i l’oci ha representat el 20% de les peticions, seguit del del comerç, amb un 18%, i el del transport, la logística i la distribució, amb un 13%. Aquests tres sectors suposen més de la meitat de les sol·licituds.

Els altres sectors que han demanat l’ajuda són la producció cultural (8%), serveis a les empreses (8%), construcció (7%), serveis personals (7%), indústria (5%) i altres (15%). Els districtes amb més demanda són l’Eixample (20%), Sant Martí (16%), Sants-Montjuïc (11%) i Horta Guinardó (10%). El perfil d’autònoms que ha presentat la sol·licitud és un 59% homes, i un 46% persones amb estudis secundaris, i 55% majors de 45 anys.El primer tinent d’alcaldia i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha destacat que l’objectiu és reduir l’impacte de la crisi en l’activitat econòmica de la ciutat perquè “els autònoms són, ja des d’abans d’aquesta crisi, un motor essencial per la ciutat, creant llocs de treball i impulsant sectors estratègics, però alhora també són un dels col·lectius que més dificultats poden tenir davant la situació que estem vivint”. Collboni ha remarcat que aquesta és la subvenció a autònoms “més gran” que el consistori hagi fet, tant pel que fa a la dotació econòmica com als beneficiaris.La mesura manté la convocatòria de sol·licituds fins el 30 de setembre des de la pàgina web de Barcelona Activa. Per acollir-se a l’ajut, s’ha d’estar en possessió de la Prestació Extraordinària del Govern espanyol RD8/2020, disponible per als treballadors i treballadores en règim d’autònoms que hagin patit una davallada del 75% en els seus ingressos o hagin tancat la seva activitat de forma forçada degut a l’emergència sanitària. Entre d’altres requisits, també cal estar empadronat a la ciutat abans de la convocatòria; i trobar-se al corrent del compliment de les obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Estatal d’Administració Tributària i la Seguretat Social.