Dimecres, 27 de gener de 2021 - Edició 916
La República

Pedro Sánchez també internacionalitza el procés en una entrevista a Itàlia

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha hagut de respondre les preguntes sobre Catalunya que li han fet des d’Itàlia per Il Corriere della Sera. Ha assenyalat que no hi […]

Redacció
Redacció 28/10/2018

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha hagut de respondre les preguntes sobre Catalunya que li han fet des d’Itàlia per Il Corriere della Sera. Ha assenyalat que no hi haurà “immediatament” una solució política a Catalunya, tot i que espera que “algun any” hi hagi un acord entre les dues parts “sobre alguna forma d’autogovern”.

En aquest sentit, ha afegit, que aquesta forma d’autogovern “haurà de ser votada” i espera que obtingui “el consens del 70-80% dels catalans”. “No passarà immediatament, ni tan sols d’aquí a cinc mesos, però ho farà algun any”, ha dit.

Així mateix, Sánchez ha apuntat que els separatistes “han de parlar amb qui no vol anar-se’n d’Espanya”. “Estem esperant, respectuosament, una sèrie de sentències de la justícia en relació amb els protagonistes de l’independentisme. Sentències que, és evident, tindran un impacte polític”, ha explicat.

Pel president de l’Executiu, el problema ara “no és la independència, sinó la convivència entre catalans”. Els responsables de la tensió són, al seu parer, “les institucions catalanes”.

“El poder judicial espanyol ha hagut d’afrontar una situació inèdita. Jo no puc influir sobre la justícia i per tant no em manifest”, ha assenyalat Sánchez en referència als polítics sobiranistes presos, destacant que Espanya és un “Estat social i democràtic de dret “.

Relacionats