Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024
Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024

L’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, garant d’una ocupació de qualitat

L'organisme, adscrit a la Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat, promou treballs d'investigació en l'àmbit de la formació; com també en la seguretat i salut en el treball

|

- Publicitat -

L’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral té com a objectiu principal crear mecanismes que impliquin una millora de la salut a la feina. Una política que comença amb la identificació i anàlisi dels riscos emergents dins del mercat i tot seguit, el disseny de mesures preventives per evitar qualsevol accident.

Publicitat

L’organisme – adscrit a la direcció general de Relacions Laborals de la Generalitat- promou investigacions i activitats de formació per aplicar les polítiques de seguretat i salut en el treball, tant a l’empresa privada com la pública.

Entre les principals accions formatives destaquen els consells per prevenir els riscos laborals segons l’activitat, organització i gestió de l’activitat preventiva i campanyes de promoció. Per arribar a tot el territori, l’Institut té oficines a Barcelona (Plaça d’Eusebi, Güell 4-5), Girona (Plaça de Pompeu Fabra, 1), Lleida (Carrer del General Brito, 3) i Tarragona (Carrer Riu Siurana, 28).

Els cinc eixos sobre els que pivota l’acció de l’ICSSL

– Aposta per la recerca per conèixer els determinants de les malalties laborals i accidents de treball amb l’objectiu d’impulsar polítiques públiques adaptades a les necessitats de seguretat i salut laboral a Catalunya.

– Aposta per la identificació i anàlisi dels nous riscos emergents en aquest àmbit davant dels constants canvis.

– Aposta pel disseny i aplicació de mesures preventives específiques que, a més, poden suposar un estalvi en l’impacte econòmic derivat dels danys patits per les persones treballadores (atenció sanitària, incapacitats temporals, temps de vida laboral perdut, etc).

– Aposta per la construcció del Sistema d’Informació Català de Seguretat i Salut Laboral perquè la Generalitat fonamenti les seves decisions per prevenir els danys derivats del treball (accidents i malalties laborals).

– Aposta per un model de col·laboració amb els agents implicats en la seguretat i salut laboral per minimitzar el cost que per la societat té la manca de mesures de prevenció i optimitzant els resultats finals amb la suma de les capacitats de la Generalitat i dels centres de recerca.

Urgència davant les substàncies perilloses

Segons mostra l’Enquesta catalana de condicions de treball es calcula que més de 450.000 treballadors estan exposats a l’impacte de productes perillosos. D’aquí que sigui imprescindible una actuació urgent. El Departament de Treball, a través de l’ICSSL, durant dos anys promourà seminaris i distribuirà material divulgatiu amb l’objectiu de conscienciar tots els agents implicats en l’àmbit laboral (empresaris, treballadors i agents socials, entre altres).

Per més informació cal consultar el portal web del Departament de Treball

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut