Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

ÚLTIMA HORA El TSJC manté provisionalment les eleccions el 14-F

La decisió final s’adoptarà en el moment de resoldre la resta de recursos contra el decret i examinar els al·legacions del Govern

Redacció 19/01/2021
El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, signant el decret que deixa sense efecte la convocatòria d'eleccions del 14 de febrer, i que ara impugnen diverses entitats i particulars.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acaba d’anunciar que la sala del contenciós suspèn de forma cautelar i provisional el decret que ajornava la convocatòria electoral i, per tant, torna a estar en vigor la data del 14 de febrer. Almenys fins que es resolguin els altres recursos amb mesures urgents sol·lcitades per, fins ara, 6 demandants. La mesura s’adopta, doncs, a l’espera de la decisió definitiva prevista per aquest dijous. Dona resposta al recurs interposat per un particular que reclamava mesures cautelaríssimes.

La d’avui és una primera decisió, però que no té perquè condicionar ni ser igual que la que es determini per a altres mesures cautelars o per a les resolucions finals. El tribunal donarà dos o tres dies a la Generalitat per explicar-se i presentar al·legacions. I després ja podrà resoldre.