Dilluns, 15 d'agost de 2022 - Edició 1480
La República

La Coalició de Represaliades no assoleix els avals però serà present a Tarragona com a Moviment Corrent Roig

No podrà presentar-se a les altres tres circumscripcions i carrega contra les dificultats que han tingut per reunir les signatures exigides

Redacció 13/01/2021
Roger Español, l'home que va perdre un ull durant l'1-O per una pilota de goma, era un dels impulsors de la Coalició de Represaliades.

A.R.A, l’Assemblea de Represaliats i Activistes, que havia estat recollint signatures per presentar-se a les eleccions juntament amb Corrent Roig, ha fet públic un comunicat informant que tot i els esforços no han aconseguit recollir els avals necessaris. Ho atribueixen a “la falta de democràcia de la llei electoral, la situació de la pandèmia, les festes de Nadal i el temporal”. La intenció era fer una llista amb víctimes i represaliats de la repressió espanyola. En el comunicat ataquen Junts, a qui acusen de “falta de solidaritat per haver recollit milers de firmes que els sobraven impedint que les poguessin recollir altres candidatures.

Tot i no haver assolit els avals exigits a les circumscripcions de Barcelona, Girona i Lleida sí que segueixen endavant amb la candidatura de Tarragona. No podran ser-hi però amb el nom de Coalició de Represaliades sinó que es presentaran en coalició amb Corrent Roig fent servir el nom de Moviment Corrent Roig perquè diuen un company que va oferir el partit de forma instrumental els ha deixat sense representació legal perquè ha marxat del projecte -diuen- de manera “inesperada, a última hora i poc honesta, intentant aprofitar-se de la visibilitat dels represaliats per treure’n rèdit polític”.

Comunicat de Coalició de Represaliades