Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

Junts s’amplia a l’esquerra i pacta amb MES un acord pel 14-F

Els exalcaldes de Sitges Jordi Serra i Sant Feliu de Guíxols Pere Albó aniran a les llistes de la seva demarcació

Redacció
Redacció 31/12/2020

El partit de Junts, a poc a poc, va fent honor al seu nom i va aglutinant diferents sensibilitats de l’independentisme més determinat. Si fa uns dies anunciava l’acord polític per integrar Demòcrates a les seves llistes, ara ho fa cap a l’esquerra amb un important acord, si més no per la simbologia que representa, amb MES.

I és que l’assemblea general de Moviment d’Esquerres (MES) ha aprovat concórrer a les eleccions del 14 de febrer amb JxCat. El partit ha avalat que l’exalcalde socialista de Sitges Jordi Serra s’incorpori a la llista de Barcelona i que Pere Albó, que va ser batlle de Sant Feliu de Guíxols, vagi a la de Girona.

MES va formar part de la candidatura unitària de JxSí el 2015, a les eleccions del 2017 es va aliar amb ERC i ara anirà de la mà de la llista de Carles Puigdemont i Laura Borràs. L’objectiu, han explicat en un comunicat, és “efectiva la república catalana”. Per això, han destacat “la voluntat transversal de JxCat per aglutinar el màxim de forces independentistes i el seu compromís de garantir i respectar els principis socialistes de MES”.