Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024
Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024

Illa irromp en campanya amb un vídeo que menysté el català

|

- Publicitat -

El primer vídeo de precampanya de Salvador Illa, l’endemà que s’anunciés que serà el cap de llista del PSC, és íntegrament en castellà. En un minut i quaranta segons només fa un ús folklòric i testimonial del català per duplicar dues expressions al principi: “Vuelvo a casa/Torno a casa” i “A nuestra casa/casa nostra”, al més pur estil del blaverista González Lizondo. Per si algú ho dubtava queda clar que els socialistes aposten fort per ocupar l’espai de Ciutadans i és evident que per aquest propòsit el català els fa nosa.  El vídeo, titulat ‘Vuelve Illa’, l’ha compartit el president espanyol, Pedro Sánchez, al seu compte de Twitter. Diverses veus ja han alertat de la deriva socialista cap als postulats de Cs. És el cas de l’escriptora Marta Rojals que ha repiulat la publicació de Sánchez amb el primer vídeo d’Illa amb aquesta reflexió: “El català ja només com a residu decoratiu al començament, a mode d’eslògan turístic. I continuem dient que Cs ha fracassat’.

Publicitat

Precisament el PSC ha presentat aquest migdia el lema de campanya. Serà ‘Torna Catalunya’ però que apareix sovint al costat del ‘Vuelve Cataluña’. La viceprimera secretària del partit, Eva Granados, ha expressat que es vol reivindicar “una Catalunya rica i plena, orgullosa de si mateixa, admirada i no menystinguda”, i també que “lluiti amb eficàcia contra la pandèmia, que tingui un projecte de recuperació econòmica i aposti pel retrobament entre ciutadans”.

Et pot interessar  Hereu demana no fer alarmisme per l'afectació de la sequera al turisme i creu que el 2024 també serà bo
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut