Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Grande-Marlaska utilitza el perfil de Twitter del ministeri d’Interior per fer campanya a favor d’Illa

Publica una piulada en la que pràcticament demana el vot per Illa i després el ministeri l’esborra i demana perdó “per un error material”

Gerard Gort 27/01/2021
Fernando Grande Marlaska, ministre d'Interior del govern espanyol fent campanya a Galícia.

El ministre d’Interior del govern espanyol, Fernando Grande-Marlaska, va fer ahir una piulada al perfil oficial de Twitter del ministeri amb un marcat to clarament electoral: “el meu reconeixement i agraïment a Salvador Illa pel seu coratge i treball incansable enfront la Covid i pel seu tarannà dialogant i serè. Son qualitats que el fan idoni per liderar el canvi que necessita Catalunya”. L’error és tan greu que poc després el ministeri va esborrar el tuit i en va publicar un altre admetent la relliscada: “els perfils del ministeri a les xarxes socials busquen sempre ser un servei públic a la ciutadania. Demanem disculpes pel missatge anterior, que mai hauria d’haver estat recollit en un  perfil oficial degut a error material que lamentem profundament”.

Això ha fet bullir la xarxa, que va carregada de crítiques a Grande-Marlaska. L’economista Xavier Sala-i-Martín ha piulat: “suposo que aquesta junta electoral que inhabilita presidents perquè l’espai públic ha de ser neutral en èòca electoral inhabilitarà el ministre Grande-Marlaska per utilitzar les xarxes socials del ministeri (espai públic) per donar suport a un candidat en època electoral”·