Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Els sondejos prohibits d’aquest dimecres no preveuen grans canvis

El d’Electomanía manté els quatre escons de Junts per sobre del PSC i ERC mentre que el d’El Periòdic d’Andorra manté el triple empat i referma les opcions de Vox com a quarta força

Redacció 10/02/2021
Un home diposita el seu vot a l'urna davant la mirada dels membres de la mesa en un col·legi electoral de Sabadell, el 26 de juny de 2016.

El sondeig diari de Gesop que publica El Periòdic d’Andorra no preveu grans canvis i continua reflectint un empat de PSC, ERC i Junts. Dona un escó més al PSC respecte ahir que l’enfilaria a una forquilla de 32-34 escons. ERC manté la marca d’ahir: 31-33. I Junts perd un escó: 30-32. Vox consolida les seves opcions de ser quarta força. Li atorga 9-10 escons, un més que ahir. La CUP consolida els 8-9 escons mentre que comuns i Cs baixen lleugerament i en tindrien un menys que ahir: 7-8 en els dos casos. Finalment el PP es quedaria amb 4-5 diputats. L’enquesta sí que detecta un lleuger repunt del PDeCAT, que tot i això continua quedant fora del Parlament. Pel que fa als ciutadans que volen votar cada cop són més i representen ja el 65% dels enquestats.

Pel que fa al pànel de preferències felines dels catalans que publica també cada dia Electomanía també pocs canvis respecte dimarts. En aquest cas preveu la victòria de Junts, que mantindria els 34 escons que ja li atorgava ahir. L’únic canvi, un regidor que passa del PSC a la CUP. El repartiment d’escons quedaria així: Junts (34), el PSC i ERC (30), Cs (12), triple empat a 8 de CUP, VOX i comuns. El PP es quedaria amb 5 escons.