Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

El Govern impulsa recomanacions pels usuaris de residències per anar a votar

Recomanen realitzar les sortides de forma pactada amb el centre i reduir al mínim els contactes

Agències 06/02/2021
Lourdes Julià i Pepita Duch són la primera treballadora i la primera resident de la residència Mare de Déu de la Mercè de Tarragona en rebre la segona dosi de la vacuna contra la covid-19. Imatge del 18 de gener del 2021. (Horitzontal)

La conselleria de Salut de la Generalitat ha elaborat un document dirigit als usuaris de centres residencials amb recomanacions per votar a les eleccions del 14-F en la situació epidemiològica de la pandèmia de coronavirus.

El document “Mesures que s’han de seguir al sector residencial durant la jornada electoral del 14-F per la votació a les seus electorals de les persones que viuen en residències” recorda que la franja horària recomenada als col·lectius de risc per anar a votar, tot i que no és obligatòria, és de 9h a 12h.

Ha subratllat que “la recomenació general” és realitzar les sortides de forma pactada amb el centre i ha afegit que és imprescindible l’ús de mascareta FFP2, reduir al mínim els contactes i realitzar una higiene de mans constant, entre d’altres.

El departament també ha recomanat no agafar el transport públic i portar el vot preparat des de la residència, així com que el resident firmi un document de declaració responsable per la sortida a l’exterior.

La sortida ha de ser “del menor temps possible”, especialment si el resident no s’ha vacunat o té una immunització contra el virus incompleta, i durant la votació es prioritzarà que la gent d’edat avançada no faci cues.

En tornar a la residència, l’executiu ha advocat per canviar la mascareta per una de neta, desinfectar el calçat, realitzar una bona higiene de mans i canviar de roba, que s’ha de rentar a 60 graus.