Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Una forta tempesta crea el caos Palma de Mallorca

A Mallorca estan amb l’aigua fins al coll. I és que finalment ha plogut, i fort, molt fort. Caos, ferits, accidents de trafic, alguns múltiples, vies tallades, l’aeroport de Palma col·lapsat… fins i tot un tornado ha travessat la ciutat de Palma amb vents de més de 100 km/h. destrosses, desperfectes, semàfors sense funcionar, arbres arrancats, teulades volant i qui gosava creuar el carrer era un veritable temerari. Els pacients dels hospitals Son Dureta i Sant Joan de Déu s’han inundat i s’han hagut d’evacuar diversos pacients.

Redacció
Redacció 05/10/2007

Que plourà fort, que plourà fort. Deien els homes del temps en referència a Catalunya. I deu n’hi do si ha plogut, però no tant com s’esperava. A pesar que alguns ruixats han causat petits problemes al Principat, ha estat a Mallorca on s’han endut la Palma.

Les tempestes han provocat el caos a la illa de Mallorca, on els aiguats ha fet una vintena ferits, tres d’ells greus, i han col·lapsat totalment la ciutat de Palma i els seus accessos. A més, han causat un accident múltiple, on s’han vist implicats una cinquantena de vehicles. Un tornado ha travessat la ciutat de Palma amb vents de més de 100 km/h i ha causat grans destrosses, tombant semàfors, arrencant arbres i cables elèctrics. S’han mobilitzat totes les ambulàncies del 061 per atendre el centenar de persones ferides. A causa de la tromba d’aigua, l’aeroport també ha hagut de suspendre totes les operacions durant mitja hora.

Diverses unitats dels hospitals de Son Dureta i Sant Joan de Déu s’han inundat i s’han hagut d’evacuar diversos pacients. A més, una infermera ha resultat ferida en caure-li part d’un sostre a sobre. El conseller de Salut, Vicenç Thomàs, ha explicat que s’ha establert un operatiu de coordinació entre els diferents hospitals per regular el flux de pacients.

A causa dels efectes de la tempesta, unes 200 persones han quedat ferides de diversa consideració, tres de les quals de gravetat, segons ha informat la Policia Local de Palma. Al polígon industrial Can Valero, set treballadors tenen ferides pel despreniment del sostre d’un magatzem.