Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Un jutge arxiva desenes de denúncies de ferits l’1-O perquè considera que l’actuació policial va ser ”proporcionada”

Redacció/ACN | El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona, Francisco Miralles, ha arxivat un total de 43 denúncies presentades per diversos lesionats per l'actuació de la policia espanyola en sis col·legis electorals de la ciutat l'1-O. 

Redacció
Redacció 17/07/2018
En la majoria de casos diu que l'actuació policial va ser proporcionada i en altres que no hi ha imatges dels fets descrits en les denúncies o els agents presumptament responsables no han estat identificats plenament. També arxiva les reclamacions dels directors dels centres per les destrosses causades per l'actuació policial.
 
En diverses interlocutòries bastant similars, avançades per 'VozPopuli', el jutge assegura que aquell dia “els agents de la policia van rebre ordres del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'impedir la utilització de locals públics per a la celebració del referèndum”.

En aquest sentit, el jutge conclou que “correspon a l'estat el monopoli de l'ús de la força, la qual s'exerceix mitjançant els cossos i forces de seguretat”. “L'ús de la força és legítim sempre que hi hagi una justificació per a això i es realitza amb la deguda proporcionalitat”, conclou.