Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Un estudi destrossa l’argument de confrontació a Catalunya del bloc del 155

Redacció | El bloc del 155 es queda sense argumentari per carregar contra l'independentisme, del que acusen, entre altres coses, d'atiar la confrontació entre catalans. Aquest matí, s'ha fet públic un estudi que desmunta aquesta premissa, deixant en evidència, la falsedat en el discurs de Cs, PP i PSOE.

Redacció
Redacció 24/07/2018
Els catalans puntuen amb un 7,2 sobre deu el nivell de convivència a Catalunya i considera que és “bona o molt bona”, segons una enquesta coneguda aquest dimarts de l'Institut català per la Pau (Icip) i que ha recollit Europa Press. 
 
L'enquesta porta per títol 'Percepció de la població de Catalunya sobre la convivència i seguretat' i es va dur a terme a partir de 1.003 entrevistes telefòniques, que es van fer entre els mesos d'abril i maig del 2018.
 
Els enquestats puntuen amb un 7,8 la convivència a l'entorn més pròxim, al seu barri, poble o ciutat, el que suposa un 85,5%.

D'altra banda, el 42,8% dels catalans considera que el procés sobiranista és una amenaça per a la seguretat. Així doncs, se situa com el cinquè problema per a la seguretat de Catalunya segons els enquestats, que col·loquen en el primer lloc 'La delinqüència, el narcotràfic i les màfies', i en segon lloc el terrorisme. Els segueixen la inestabilitat política internacional i els atacs informàtics.

Segons el president de l'Icip, Xavier Masllorens, que la inestabilitat internacional estigui per sobre de la inestabilitat que pugui generar el procés sobiranista, té a veure amb l'impacte d'aquests assumptes en els mitjans de comunicació.