Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

"Twitter": el minibloc que despunta com el nou fenòmen tecnocultural

|

- Publicitat -

Alguns ho poden considerar una pèrdua de temps i d’altres la nova revolució tecnocultural. La realitat però s’ha imposat: als Estats Units “Twinter” ja està de moda. Aquest nom fa referència a un nou sistema de bloc per a mòbils que alguns ja han catalogat com el nou youtube. Els usuaris podran amb “Twitter” escriure missatges curts de fins a 140 caràcters en els quals hi podran accedir usuaris de tot el món. L’invent que només té uns nou mesos de vida, ja és utilitzat per més de 100.000 usuaris.

Publicitat

La pregunta amb la qual es basa el sistema és “què estàs fent?” i és la que tenen que contestar els “twitterus”. Es tracte, doncs, mitjançant missatges curts, d’anar explicant què estàs fent durant el transcurs del dia i publicar-ho a la xarxa per tal que la resta d’usuaris se n’assabentin. Sembla una supina estupidesa però pot esdevenir com a un poderós instrument. El candidat demòcrata a la presidència d’EUA John Edwards, amb el malnom de “candidat electrònic” per la utilització que està fent de la xarxa per ampliar la base de simpatitzants, ja l’usa. Els seguidors del candidat poden saber, gràcies a “Twitter”, el que l’ex senador fa en tot moment.

Estiguem atents que segurament ens arribarà ben aviat aquest sistema a la nostra tecnologia. Com assenyala la revista “Times” en el seu article titulat “Per què tothom està parlant sobre Twitter”: “És totalment ximple i superficial, però això és precisament el motiu pel qual Twitter està camí de convertir-se en la pròxima aplicació estrella”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió