Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

TV3 dóna accés gratuït a tot el seu arxiu de programes per internet

Des de la seva creació el 2004, el servei de vídeo per internet de TV3 oferia de franc l’accés als programes de producció pròpia dels últims dies d’emissió i un accés de pagament via subscripció o SMS als continguts més antics. L’1 de novembre el servei s’unifica i tant els programes més recents com els incorporats fa mesos o anys estaran disponibles gratuïtament sense cap restricció temporal.

El 3alacarta té avui en dia un arxiu històric de més de 75.000 vídeos, que s’incrementa cada setmana amb prop de 600 peces més. Des del 3alacarta també s’accedeix al senyal en directe dels canals de Televisió de Catalunya: TV3, 33, K3, 3/24, 300 i TVCi.

Redacció
Redacció 05/11/2008

El 3alacarta incorporarà molts més continguts, tant en l’emissió en directe dels canals de Televisió de Catalunya com en l’oferta sota demanda, on ara ja es troben íntegrament gran èxits de la casa com ‘Polònia’, ‘Ventdelplà’, ‘Caçadors de bolets’, ‘Porca misèria’ i els ‘Telenotícies’.

A aquesta oferta de programes de producció pròpia s’hi estan afegint regularment nous continguts dels quals TV3 ha aconseguit els drets per internet, com documentals, sèries d’animació infantil, retransmissions esportives, etcètera.

El 3alacarta també incorporarà regularment més programes de l’ampli fons de catàleg dels 25 anys de TV3: en els pròxims mesos s’afegiran a l’oferta de vídeo sota demanda sèries mítiques com ‘Nissaga de poder’ i ‘Plats bruts’ i estaran disponibles les 4 primeres temporades d’’El cor de la ciutat’ (les cinc últimes ja es troben al 3alacarta).

Alta definició

El 3alacarta incorporà pròximament una nova secció dedicada a l’Alta Definició. En aquesta secció s’hi trobaran fragments de programes de TV3 rodats en HD, com ‘Km 33’, ‘Els Pirineus des de l’aire’, ‘Serrallonga’, ‘Dolça Catalunya’, ‘H2O’, ‘Artistes’, entre altres.

El tràiler de Serrallonga serà el primer tast de l’Alta Definició al web de TV3 a partir del 4 de novembre.

Igual que altres plataformes de vídeo per internet com YouTube, el 3alacarta farà extensiu a la majoria dels seus vídeos la possibilitat que es puguin incrustar molt fàcilment a blogs o webs. D’aquesta manera, els vídeos de TV3 tindran molta més visibilitat a la xarxa.

Podcast

També està previst augmentar el número de programes o fragments de programes disponibles en podcast perquè es puguin descarregar a dispositius mòbils com telèfons, PDA o reproductors multimèdia. El resum de ‘Polònia’ és un dels més populars entre els internautes catalans, que l’han convertit en el número 1 de descàrregues del servei iTunes a Espanya durant tres mesos consecutius.