Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Torna el ‘Manual d’Estil’ de correcció de textos en català, revisat i ampliat després set anys després

La tercera edició del ‘Manual d’Estil’ d’edició de textos en català surt a l’octubre, després de set anys, amb moltes novetats i amb contingut que n’augmenta el gruix un 25%. Aquesta obra, de referència per als professionals de la llengua, és un compendi sobre convencions de llengua i sobre gramàtica. La segona edició va veure la llum el 2000 i, per tant, té en compte obres que s’han editat durant aquests set anys. Aquest llibre indispensable per a la correcció en català és obra de Josep M. Mestres, Joan Costa, Mireia Oliva i Ricard Fité.

Redacció
Redacció 20/09/2007

La segona edició es va exhaurir fa molts mesos, per això la tercera edició és tan esperada pels professionals de la llengua. D’altra banda, s’ha allargat la publicació perquè en principi semblava que havien de fer unes quantes correccions per fer-ne simplement una reimpressió, però els autors i l’equip de producció han volgut fer-ne revisions a fons per evitar ‘dèficits’ de contingut. Segons l’editorial Eumo, el llibre sembla ‘quasi nou’, inclou ‘moltes novetats’ i estan ‘molt convençuts’ de la feina feta.

El manual inclou un CD-ROM amb informacions com ara topònims, abreviacions o l’índex analític, entre d’altres. Es pot reservar des d’aquest dimecres i fins a finals de setembre en el lloc web d’Eumo, un servei més que no vol treure el protagonisme a les llibreries, que són el ‘canal’ de distribució òptim, segons Eumo. Un cop es distribueixi a les llibreries, les reserves arribaran als domicilis.

La primera setmana d’octubre es distribuirà a les llibreries i es podrà comprar per uns 52 euros. La tirada és de 2.000 exemplars. Aquest mateix mes es presentarà en roda de premsa a Barcelona amb els autors, que explicaran les principals novetats i incorporacions de la tercera edició.

Els autors en parlaran també en cursos dirigits a professionals de la llengua com ara el del Tipotrad a l’octubre, que inclou una sessió de presentació i explicació de les novetats del manual. En aquesta sessió, el 20 d’octubre, els inscrits al curs de correcció podran adquirir el ‘Manual d’Estil’ per 50 euros.

La primera edició es fa ver el 1995, el 2000 va sortir la segona edició i després de set anys n’arriba la tercera, que té en compte obres que s’han editat en aquest espai de temps com ara la segona edició del ‘Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans'(DIEC 2), alguns opuscles del Termcat, la segona edició del ‘Diccionari d’abreviacions’ o la ‘Gramàtica Normativa Valenciana’, entre d’altres.