Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

rojigualda o no rojigualda, aquesta és la qüestió

L’espanyolisme més furibund no deixa de sorprendre’ns. L’última campanya dels ultres espanyols és un enviament de cartes als alcaldes catalans que no tenen penjada la rojigualda al balcó del consistori. […]

Redacció
Redacció 28/09/2007

L’espanyolisme més furibund no deixa de sorprendre’ns. L’última campanya dels ultres espanyols és un enviament de cartes als alcaldes catalans que no tenen penjada la rojigualda al balcó del consistori. L’ha tirat endavant la fundació DENAES -perquè ens sona tant a FAES?- i la missiva ha arribat a 229 consistoris bascos i 682 ajuntaments catalans. A la carta la DENAES amenaça als alcaldes de denunciar-los a la justícia i fins i tot de cessar-los del càrrec, com si la DENAES tingués alguna mena de poder real.

En definitiva, per si no n’hi havia prou amb el circ que han muntat els populars amb el tema de la bandera, les fundacions de l’ultra-dreta espanyola també s’apunten a la funció.

Una situació ben esperpèntica, perquè hem sabut que com a mínim dos consistoris espanyols controlats pels populars tampoc tenen la rojigualda a la façana: es tracta de l’ajuntament d’Alfoz de Lloredo (Cantabria) i del de Oriola (Alacant).