Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

JERC, ICV i CCOO reivindiquen el dret dels catalans a tenir la competència de Rodalies

|

- Publicitat -

Tot semblava indicar que durant la reunió bilateral d’ahir entre la generalitat i l’Estat s’acordaria, a més a més del traspàs dels aeroports de Reus, Girona i Sabadell, també l’esperat canvi de titularitat de Rodalies de RENFE.  Saura va excusar-se dient que la Generalitat no pot acceptar un traspàs sense les inversions necessàries que ha de fer l’Estat espanyol.

Publicitat

Així doncs, després de la reunió hi hagué sentiment de decepció.  Una de les primeres veus de crítica fou CCOO que va reiterar ahir que “la millora dels serveis de Rodalies i Regionals ha de ser una prioritat política i social”. El sindicat va entregar a responsables de la Conselleria de Política Territorial i del Ministeri de Foment una llista de mesures per millorar la xarxa ferroviària catalana.

També les JERC i ICV van llançar fa temps campanyes de denúncia sobre Rodalies. Aquestes demanaven el traspàs urgent al Govern central. En els seus fullets, ICV reclama que, mentre es negocia, RENFE “sigui intervinguda per la Generalitat”.

Publicitat

Més notícies

Opinió