Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

JERC, ICV i CCOO reivindiquen el dret dels catalans a tenir la competència de Rodalies

Davant aquest fet les JERC, ICV i CCOO, descontents, van seguir pressionant fent especial referència a que Rodalies ha de ser una prioritat en les reunions bilaterals Generalitat i Estat.

Redacció 17/04/2007

Tot semblava indicar que durant la reunió bilateral d’ahir entre la generalitat i l’Estat s’acordaria, a més a més del traspàs dels aeroports de Reus, Girona i Sabadell, també l’esperat canvi de titularitat de Rodalies de RENFE.  Saura va excusar-se dient que la Generalitat no pot acceptar un traspàs sense les inversions necessàries que ha de fer l’Estat espanyol.

Així doncs, després de la reunió hi hagué sentiment de decepció.  Una de les primeres veus de crítica fou CCOO que va reiterar ahir que “la millora dels serveis de Rodalies i Regionals ha de ser una prioritat política i social”. El sindicat va entregar a responsables de la Conselleria de Política Territorial i del Ministeri de Foment una llista de mesures per millorar la xarxa ferroviària catalana.

També les JERC i ICV van llançar fa temps campanyes de denúncia sobre Rodalies. Aquestes demanaven el traspàs urgent al Govern central. En els seus fullets, ICV reclama que, mentre es negocia, RENFE “sigui intervinguda per la Generalitat”.