Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Ridao creu que Montilla “té por a la democràcia quan nega el dret a decidir”

El portaveu d’ERC al Parlament de Catalunya i candidat a les eleccions generals, Joan Ridao, ha afirmat aquest dilluns al migdia que el PSC ‘té por a la democràcia quan nega el dret a decidir’ i que és un partit ‘de gestió que no té més horitzó que el dia a dia’. Ridao ha recordat les paraules del primer secretari del PSC, José Montilla, quan va dir diumenge que ‘Catalunya ja s’expressa cada quatre anys’. ‘És una expressió de por’, ha valorat el republicà. Joan Ridao ha fet una crida a la mobilització dels militants i votants del seu partit perquè participin a la manifestació de dissabte per reclamar el dret a decidir sobre les infraestructures, i ha confirmat que tota la direcció d’ERC hi participarà.

Redacció
Redacció 27/11/2007

Per a Joan Ridao, el PSC ‘és el partit de la quotidianitat’ que ocupa un lloc ‘desnortat’ i que ‘té por a la democràcia’. ‘L’apel·lació democràtica no hauria d’espantar ningú’, ha dit, i ha afegit que Montilla va fer una ‘reflexió contrària al principi democràtic’ quan va afirmar que ‘Catalunya ja exerceix el seu dret a decidir cada quatre anys’.

El candidat republicà ha fet una crida a la participació ciutadana a la manifestació per reclamar el dret a decidir sobre les infraestructures els pròxim dissabte 1 de desembre a Barcelona, tot recordant els ‘problemes endèmics’ de Catalunya, en concret ‘la baixa inversió, les infraestructures i el finançament, que posen en perill la cohesió social i el benestar’.

En aquest sentit, ha considerat que ‘la necessitat de disposar d’un nou model de finançament’ ha de ser ‘el principal objectiu dels pròxims mesos’, fins i tot per davant de la defensa del dret a decidir ja que, ha explicat, és un tema ‘fonamental’ que ‘gràcies a ERC’ ja forma part de l’agenda política del Govern.

Sobre la manifestació del pròxim dissabte, Ridao ha celebrat que se sumin diverses formacions polítiques, i ha confirmat que la gran majoria de la direcció d’ERC també hi assistirà, i que el partit ha convocat a tots els militants i ha posat a la seva disposició els mitjans necessaris de transport perquè no hi faltin.

D’altra banda, Joan Ridao ha criticat CiU perquè, segons ha considerat, poques hores després que Artur Mas exposés la seva proposta del dret a decidir en la conferència de refundació del catalanisme del dimarts, Duran i Lleida ‘va neutralitzar Mas’ amb declaracions que no portaven ‘ni a l’autodeterminació ni al perill de la unitat d’Espanya’. ‘Mas més Duran igual a zero, som on érem’, ha sentenciat.