Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Raül Romeva, candidat d’ICV a les europees amb el 97% de suport

|

- Publicitat -

‘Hem viscut aquests cinc anys amb una clara tendència a la dreta on s’estan imposant valors europeus que creiem superats’, ha explicat Romeva alhora que ha alertat que la solució a aquesta deriva no es fa des d’una lògica bipartidista. ‘Sabem que la coincidència entre PP i PSOE aquests cinc anys ha estat gran i per tant l’única manera és que tinguem presència des de l’esquerra verda. És la única possibilitat que tenim de reconduir un rumb que està seguin Europa’, ha dit Romeva en la que ha estat la primera roda de premsa com a candidat oficial a les eleccions europees.

Romeva s’ha compromès a portar al Parlament Europeu la veu d’aquells ‘col·lectius i sensibilitats que no estan representades en moltes de les forces polítiques que estan al Parlament’. Pel candidat d’ICV aquest és l’instrument que ha de permetre ‘en la mesura de la força que ens donin les urnes’ evitar ‘derives com a la de les 65 hores’. En aquest sentit Herrera espera que el seu candidat ‘connecti amb aquella gent d’esquerres i ecologista que sap que necessitem aquest accent d’esquerres’.

Publicitat

Respecte els resultats, només un 2,06%, que signifiquen 26 vots, han estat en blanc, un 0,47% negatius, 6 vots, i la resta, el 0’15%, s’han comptabilitzat com a vots nuls. La participació en aquesta ocasió ha estat del 32,5% consolidant el vot electrònic que ha augmentat en un 6% respecte la darrera convocatòria de primàries.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut