Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Raül Romeva, candidat d’ICV a les europees amb el 97% de suport

Raül Romeva ha estat proclamat oficialment aquest dissabte candidat d’ICV a les pròximes eleccions europees. Així ho ha decidit el partit mitjançant unes eleccions primàries, en què ha obtingut un 97,6% del vot afirmatiu. El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha considerat Romeva una ‘garantia’ de l’aposta d’ICV per ‘l’Europa dels drets i les llibertats’ mentre altres, segons ha dit Herrera, ‘es perdran en discussions poc transcendentals per la vida quotidiana’. Per la seva banda, Romeva ha fet una crida a reconduir ‘la deriva que està patint Europa cap a valors de la dreta’ i que ha qualificat de ‘preocupant’.

Redacció
Redacció 23/02/2009

‘Hem viscut aquests cinc anys amb una clara tendència a la dreta on s’estan imposant valors europeus que creiem superats’, ha explicat Romeva alhora que ha alertat que la solució a aquesta deriva no es fa des d’una lògica bipartidista. ‘Sabem que la coincidència entre PP i PSOE aquests cinc anys ha estat gran i per tant l’única manera és que tinguem presència des de l’esquerra verda. És la única possibilitat que tenim de reconduir un rumb que està seguin Europa’, ha dit Romeva en la que ha estat la primera roda de premsa com a candidat oficial a les eleccions europees.

Romeva s’ha compromès a portar al Parlament Europeu la veu d’aquells ‘col·lectius i sensibilitats que no estan representades en moltes de les forces polítiques que estan al Parlament’. Pel candidat d’ICV aquest és l’instrument que ha de permetre ‘en la mesura de la força que ens donin les urnes’ evitar ‘derives com a la de les 65 hores’. En aquest sentit Herrera espera que el seu candidat ‘connecti amb aquella gent d’esquerres i ecologista que sap que necessitem aquest accent d’esquerres’.

Respecte els resultats, només un 2,06%, que signifiquen 26 vots, han estat en blanc, un 0,47% negatius, 6 vots, i la resta, el 0’15%, s’han comptabilitzat com a vots nuls. La participació en aquesta ocasió ha estat del 32,5% consolidant el vot electrònic que ha augmentat en un 6% respecte la darrera convocatòria de primàries.