Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Pujol carrega contra Zapatero pel seu ‘menyspreu’ amb Catalunya i crida a una manifestació massiva

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha carregat aquest dilluns contra el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, pel ‘menyspreu’ que ha demostrat cap a Catalunya després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l’Estatut. Zapatero va admetre que caldrà deixar passar temps perquè es curin les ‘rascades’ obertes amb Catalunya, cosa que Pujol considera que ‘denota un menyspreu semblant al de l’amo del Ferrari, que topa amb un cotxe més modest i baixa i amb posa paternal diu: ‘No ha estat res. Podem continuar’. En un editorial del Centre d’Estudis Jordi Pujol l’expresident ha cridat a la participació ‘massiva’ en la manifestació del 10 de juliol contra la retallada de l’Estatut.

Redacció
Redacció 06/07/2010

Segons Pujol, Zapatero demostra ‘displicència’ quan diu que caldrà temps per curar les rascades que s’han obert amb Catalunya. ‘No. En tot aquest procés no hi ha hagut només unes quantes rascades, com les que pot tenir un cotxe que s’arramba a un altre cotxe. Hi ha hagut una topada seriosa entre dues idees del que ha de ser el paper de Catalunya dintre de l’Estat i sobre la garantia que té dret a tenir referent a la seva identitat, és a dir, a la seva personalitat diferenciada. Hi ha hagut una topada que ha afectat els motors dels dos cotxes. I especialment el nostre, que no és un cotxe blindat’, ha argumentat.

Parlar de rascades, ha continuat Pujol, denota un ‘menyspreu’ que ha comparat al que demostra l’amo del Ferrari quan topa amb un cotxe més modest i diu ‘amb posat paternal’ que no ha estat res. ‘És una actitud que oscil·la entre la insensibilitat i el cinisme’, ha reblat.

A banda de la sentència, ha lamentat el clima creat entorn de la decisió del tribunal, de ‘forta hostilitat envers Catalunya’. La responsabilitat, ha dit, correspon en gran part al PSOE per ‘imprudència temerària’. ‘Per malícia i càlcul i per frivolitat i mentalitat de ‘bergant’, ha afegit.

Davant aquesta situació, Pujol ha cridat a la manifestació ‘massiva’ el 10 de juliol, i ha reclamat que sigui ‘ordenada, cívica i respectuosa’.